De Tva Basta Satten Att Vara Saker Under Vinterkorning

När du kör på vintern är det två viktiga faktorer som du måste se till att du följer för att vara säker. Den första är att se till att du utrustar ditt fordon med en ordentlig uppsättning vinterdäck. En riktig uppsättning betyder en högkvalitativ uppsättning däck som är godkända för vinterbruk. Vinterdäck kommer som antingen dubbade eller dubbfria. De dubbade vinterdäcken har metalldubbar integrerade i slitbanan. Dessa dubbar säkerställer att du får bra fäste så att du kan styra ditt fordon under hala förhållanden.

Eftersom vintern är förknippad med snö, is och slask, behöver du ett däck som kan hantera dessa typer av underlag. Ett vinterdäck av god kvalitet kan göra det åt dig. Du har även dubbfria däck, som använder både mycket innovativ design av slitbanan för att skapa bra grepp såväl som speciell gummiblandning, vilket ger dig extra grepp på hala ytor. Både de dubbfria och dubbdäcken ger dig tillräckligt bra grepp för säker vinterkörning. Dubbarna är lite bättre på isiga ytor och tätpackad snö.

Så om du kör på mycket isiga ytor, klarar du dig bättre med ett dubbdäck. För båda däckalternativen kommer den andra aspekten av säker vinterkörning i spel och det är att hålla hastigheten nere. För att du ska kunna köra säkert måste du hålla hastigheten på en nivå som är anpassad till din omgivning. En lägre hastigheten ger dig mycket kortare bromssträcka. Bromssträckan ökas betydligt under vinterförhållandena. På grund av det ökade bromsavståndet måste du hålla längre avstånd till fordonet framför dig för att säkerställa ett tillräckligt avstånd. Den lägre hastigheten och de goda däcken kommer att säkerställa att du kan stanna i tid för att undvika en olycka om du behåller korrekt säkerhetsavstånd.

Eftersom vinterkörning är så extrem måste du se till att du följer dessa regler för att kunna vara säker. Det är inte bara för dig, utan också för andra människor på vägen.

För mer information om vinterdäck för vinterförhållanden, besök: https://www.nokiantyres.se/