Valja Ratt Dack For Sommaren

Sommardäck är det rätta valet för sommarsäsongen. Sommardäcken kommer att göra det bästa när du har varmt sommarvädret och vice versa, de kommer inte att fungera bra vid temperaturer under noll grader celcius. När du har temperaturer under noll, blir gummit i sommardäcken hårt och kommer att förlora sin dragkraft. Om du kör under de kalla förhållandena måste du välja ett all-vädersdäck eller ett speciellt vinterdäck för vintersäsongen.

Om du har svåra vinterförhållanden rekommenderas att du använder ett ordentligt vinterdäck. All-vädersdäcken kan hantera lite vinterväder, men i de utmanande och snabbt växande vinterväderna är ett riktigt vinterdäck ditt bästa val. Om du har ett all-vädersdäck kan du klara dig med dem också under sommarsäsongen.

Om du köper sommardäck måste du välja ett däck som passar dina behov, din bil och dina körförhållanden. Oavsett om du har en SUV bil, en sportbil eller en liten bil, behöver alla dessa olika typer av däck. EU-däckmärkningen kan hjälpa dig att jämföra olika däckegenskaper och välja ett däck som är bränsleeffektivt tack vare lågt rullmotstånd, har ett bra vått grepp, baserat på bromsavstånd på våta vägar och äntligen mindre bullrigt vid körning. Dessa kanske inte är de viktigaste kriterierna för dig, men kan fortfarande styra ditt beslut när du har hittat några däck som passar dina huvudkriterier.

Det är viktigt att sommardäcken fungerar bra på våta vägar. Förutom att ha ett bra vått grepp måste de också vara effektiva när man tar bort vatten genom att trycka bort det för att säkerställa korrekt kontakt mellan däck och väg. Om kontakten förloras kommer du att uppleva vattenplaning. Under vattenplanning förlorar du kontrollen över ditt fordon. Detta kan vara mycket farligt och kan orsaka olyckor. Du kommer att återfå kontrollen när hastigheten minskar och tillräckligt med vatten kan skjutas bort. Vissa sommardäck är bättre utformade för detta. Jag tenderar att föredra dessa däck.

För mer information om sommardäck, besök: https://www.nokiantyres.se/