Bättre Körupplevelse Med Dedikerade Sommardäck

När du vill få bästa möjliga körupplevelse måste du se till att du har bästa möjliga däck för omständigheterna. Precis som du har den bästa körupplevelsen med dedikerade sommardäck har du också den bästa körupplevelsen och säkerheten när du har dedikerade vinterdäck. Detta är viktigt om du bor i ett område som har riktiga vintrar. I dessa områden behöver du däck som kan hantera vinterförhållandena, som snö, is och slask.

För somrarna är det inte lika viktigt som för vintrarna, men ett däck med hög prestanda ger dig mycket bättre och exakt kontroll över ditt fordon. Du kommer att ha mycket bra grepp när du tar skarpa varv och hörn. Ett sommardäck kommer att ha en gummiblandning som är konstruerad för att hantera sommartemperaturer. Greppet är mycket beroende av hur mjukt ditt däck kommer att vara vid det temperaturområde som du använder fordonet och dess däck. Ett mjukt däck ger dig bättre grepp, men slitaget tenderar att vara högre. Så de måste optimeras för att ge dig en bra körupplevelse och ändå inte bära ut för fort.

Greppet ger dig också kortare bromsavstånd. Det kortare bromsavståndet är viktigt när det gäller att undvika olyckor. Ju snabbare du kan få ditt fordon att sluta, desto säkrare blir du. Vad du också behöver under somrarna är däck som kan förhindra vattenplaning. Vattenplaning är en av orsakerna till olyckor under somrarna, när åskväder kan förändra omständigheterna drastiskt och du kan förlora kontrollen över ditt fordon. För att förhindra vattenplaning innehåller hög prestanda däcken många innovationer som hjälper till att flytta bort vattnet från ytan. Spåren måste också vara breda och djupa för att kunna hantera tillräckligt med vatten. Det är därför ju mer slitna dina däck är desto mer sannolikt är du att komma in i en situation som orsakas av vattenplaning.

Lågt rullmotstånd med dedikerade och högkvalitativa sommardäck sparar dig pengar på bränsle, så det är inte bara den förbättrade körprestandan som medföljer dedikerade däck, de förbättrar också säkerheten och lägre bränslekostnaderna.

För mer information om sommardäck, besök: https://www.nokiantyres.se/