Njut Av Sommaren Med Bra Sommardäck

Om du har sommardäck på ditt fordon på sommaren istället för allvädersdäck, har du de mest optimala däcken för säsongen. Sommardäck fungerar bättre än ett kompromissdäck på soliga och regniga sommardagar. Allvädersdäcken är konstruerade för att klara ett större temperaturområde, medan sommardäcken är konstruerade endast för användning under den varma säsongen och kan därför optimeras under den säsongen. Det är därför de presterar under sommarförhållandena.

Sommardäck är också optimerade för hantering av sommarregn och våta vägar med utmärkt kontroll. Djupa spår kan trycka mer vatten bort från ytan för att förhindra vattenplanering. Däckinnovationer som Hydro Grooves hjälper till att effektivt förhindra vattenplaning genom att lagra vatten och dirigera det i längsgående spår. Polerade spår gör att vattnet rinner lättare och snabbare, vilket gör att mer vatten kan röra sig bort från ytan för att hålla kontakten mellan däcken och vägytan, så att du inte förlorar kontrollen över ditt fordon och är säker.

Under sommaren kan ett plötsligt åskväder snabbt äventyra din säkerhet och orsaka vattenplaning, eftersom vägytan börjar samla vatten. Förmåga att undvika vattenplaning med bra däck som har tillräckligt med slitstyrka förbättrar din säkerhet drastiskt. Bra vått grepp och förmåga att förbli i kontroll även i vått skick och bra våtgrepp säkerställer att du har kort bromsavstånd för att undvika olyckor.

Den goda körupplevelsen innebär att du har stabil hantering och logisk styrning med utmärkt grepp i både våta och torra förhållanden och du har full kontroll när du tar kurvor och svängar. Du kommer att kunna manövrera ditt fordon även vid höga hastigheter utan risk för att du förlorar kontrollen. Allt detta kräver att du har högkvalitativa däck på din bil. Däck av hög kvalitet har utmärkta köregenskaper kombinerat med lågt rullmotstånd och därmed låg bränsleförbrukning.

För fler tips om bra sommardäck, besök: www.nokiantyres.se