Sommarsäkerhet Vid Körning

När du kör under sommartid måste du vara säker på att du är säker på vägen. Nyckeln är att ha en säker och pålitlig bil, utrusta den med sommardäck av god kvalitet som har bra säkerhetsfunktioner. Dessutom måste du köra ansvarsfullt. Däck bidrar till säkerheten mer än vad folk tror. De flesta människor ser bara däck som något du behöver ha och att de är alla samma, medan däcken i själva verket skiljer sig mycket och ett felaktigt däckval kan ha drastiska konsekvenser.

Om du följer motorsport, som Formel 1, förstår du förmodligen därifrån hur viktigt däckvalet är och däckstrategin är ofta avgörande när det gäller att vinna eller förlora tävlingen. När det gäller normal körning är skillnaden kanske inte så drastisk, men den kan ha stor inverkan och kan definitivt vara den faktorn som håller dig olycklig. Om dina däck inte har bra grepp i skarpa svängar eller kurvor kan du sladda ut ur kontrollen. Dessutom kan du uppleva vattenplaning om du har slitit ut däck. I vattenplaning kommer du att tappa kontroll över ditt fordon och kanske hamna i en allvarlig olycka. Att kunna stoppa i tid för att förebygga en olycka är en av de viktigaste faktorerna för att förebygga olyckor. Allt detta handlar om bromsavståndet, vilket är förknippat med de däck du använder.

Bra däck av hög kvalitet som är avsedda för sommaren kommer att ha bra egenskaper för körning på sommarvägar i sommartemperaturer. De ger dig tillräckligt med grepp för att kunna ha god kontroll över din körning och ha en bra körupplevelse. De flesta högkvalitativa däck som har tillräckligt med slitbanans mönsterdjup kommer att kunna förhindra vattenplaning, men det finns skillnader. Några av de nya innovationer som gjorts till slitbanan har gjort några däck ännu bättre för att förhindra vattenplaning genom bättre förmåga att kanalisera bort vatten från kontaktytan. Vattenplaning händer när däcket inte kan skjuta allt vatten bort och du förlorar kontakten mellan däcket och vägytan. När kontakten är förlorad kommer däcken att glida ovanpå vattenskiktet och du kommer att förlora möjligheten att styra bilen. Så var noga med att välja bra däck med bra förebyggande egenskaper för vattenplaning.

För mer information om sommardäck, checka ut: Nokian Tyres