Rotation Av Däck På Din SUV

Rotation av däck görs för att alla däck på fordonet ska bära jämnt. Om du kör med SUV Allvädersdäck, kommer du sannolikt att använda samma däck året runt. Allvädersdäck kan hantera de flesta väderförhållandena. Om de är godkända för vinterförhållanden och har vinter godkänd symbol, 3 PMSF-symbol på sidoväggen, kommer de också att kunna ge ditt fordon bra grepp om snö och is.

När du har olika grepp mellan däcken på framaxeln och bakaxeln, kommer ditt fordon inte att uppträda, som du förväntar dig. Det kommer över eller under styrning beroende på var du har det bästa greppet. För att undvika detta måste du rotera däcken för att jämnt slitage, så att slitaget blir ungefär lika. Rotationen ska göras när det finns en 2-3 mm skillnad mellan fram- och bakdäck. Slitaget ska vara jämnt mellan vänster och höger sida. Om det finns några avvikelser med däckslitaget, bör du besöka en däckverkstad för att bedöma vad orsaken till problemet är.

När du roterar byter du höger framdäck till höger bakre position och samma på vänster sida. Du kan förvänta dig att göra det 1-2 gånger per år beroende på hur mycket du kör. Det är snabbt gjort och en däckstationsstation kan få det gjort på mycket kort tid. Du behöver bara kolla slitbanans mönsterdjup för att räkna ut när du behöver göra rotationen. Kontroll av slitbanans mönsterdjup är lätt och kan göras när du kontrollerar däcktrycket.

Kontroll av däckens skick bör göras åtminstone varje månad och helst varje gång du stannar vid bensinstationen för att fylla på SUV. En visuell inspektion görs snabbt, bara för att bedöma om det finns visuella skador på däcket. Kontrollera däcktrycket minst en gång i månaden. Fel däcktryck kan påverka din säkerhet och påverka bränsleförbrukningen. Att köpa nya däck för tidigt och att behöva stanna för bränsle kan oftare bli dyrt. Det är en enkel sak att kolla.

För mer information om SUV-däck, besök: https://www.nokiantyres.se/