Sätt Att Förbättra Däckens Prestanda Under Sommaren

Körning på sommaren ska vara trevlig. Du har några av de bästa körförhållandena när solen skiner och du har bra sikt. Sommardäck är utformade för att hantera både våta och torra sommarvägar. Rätt sommardäck är gjorda för sommarförhållanden och de uppfyller de krav du har på däcken. EU har försökt göra inköpet av däck lättare genom att göra det obligatoriskt för däcktillverkare att lyfta fram information om våtgrepp, rullmotstånd och bullernivå.

Nu kan köpare enkelt jämföra däck baserat på denna information. Det är värt att betona att poängen på märkningen kanske inte är de viktigaste faktorerna för dig, eftersom allt beror på vad du vill ha från dina däck. Om du letar efter ett högpresterande däck med hög hastighet måste du börja leta efter däck som uppfyller detta krav och använd sedan EU-däckmärkning för att fatta ditt slutgiltiga beslut.

Informationen på EU-däckmärkning lyfter fram olika egenskaper om däck, som vad däckets rullande motstånd är. Lågt rullmotstånd leder till lägre bränsleförbrukning och lägre koldioxidutsläpp. En annan funktion är säkerhet, mätt som hur snabbt du kan stanna bilen på en våt yta. Detta är däckets våtgrepp. Ett kortare bromsavstånd hjälper dig att hålla dig olyckshändig. Slutligen innehåller EU-däckmärkning information om däckens rullningsbuller, där en hög ljudnivå påverkar körkomforten negativt. En låg ljudnivå för däcken kommer att vara bra för din körkomfort.

En annan faktor som kommer att påverka däckens prestanda är slitbanans mönsterdjup, där grunda slitbanor påverkar prestanda negativt. Du bör köpa nya däck när slitbanans mönsterdjup är under 4 mm. Du bör övervaka slitbanans djup regelbundet för att säkerställa att du inte går under 4mm. Däcktrycket påverkar även däckens prestanda. Lågt däcktryck kan göra att bilen glider i kurvor. De kommer också att dra mer bränsle när rullmotstånd ökar.

Så rätt däck, med bra slitmönsterdjup och korrekt däcktryck, kommer att förbättra prestanda under sommaren.

För mer information om sommardäck, besök: www.nokiantyres.se