Körkomfort Kan Påverkas Negativt Av Dåliga Däck

När du har en bil eller en SUV, kan körkomforten definitivt påverkas av vilka däck du har och däckens skick. Hjuljustering och balansering av däcken är viktiga för att säkerställa att fordonet kan rulla smidigt utan vibrationer på grund av felaktig hjulinställning. Om du känner att ratten rattlar när du kör med höga hastigheter, har du några problem med balansering eller ditt hjulinriktning måste ses på en bensinstation.

När du köper nya däck ser du att det idag finns en etikett på alla däck. Däremot har du 3 olika indikatorer på hur bra däcken fungerar på vått grepp, rullande motstånd och rullande ljud. Ett högt rullande ljud kan påverka din körkomfort, eftersom du kommer att höra däckbruset inuti Coupe. Om du har en hybrid eller en elbil kan detta vara ganska viktigt, eftersom du inte har högt ljud från förbränningsmotorn. Du kan använda däcketiketten för att välja ett däck med låg ljudnivå. Det finns även däck där bullernivån kan vara skadlig för långa exponeringar till ljudnivån. Sommardäck tenderar att ha ett lägre rull ljud än vinterdäck, speciellt om de är dubbade. Men som du kan se på däckmärkningen är de dubbla däcken inte lika bullriga som man kanske tror.

Det sista du vill ha när du medvetet köper en väldigt bekväm bil är att få saker som påverkar det negativt. Stötdämpare är ett annat föremål som kan påverka körkomforten, eftersom dåliga stötar kan göra ritten väldigt ojämn och göra bilen att svänga. Det påverkar också negativt bromssträckan, eftersom stötarna också trycker på däcken mot vägytan.

Däcktrycket är också viktigt för körkomfort. En bil behöver däck med rätt inflationstryck. Om trycket är låg kommer rullande motstånd att öka, vilket kan påverka däckbruset. Du har också ökat däckslitage och bilen börjar börja använda mer bränsle när du kör. Detta kan inte påverka körkomforten, men det påverkar bilens bilkörning negativt, så slösa inte bort pengar som bättre kan spendera på något trevligt.

För mer information om däck som uppvisar bra körkomfort, besök: https://www.nokiantyres.se/