Glöm Inte Att Kontrollera Dina Däck Under Sommaren

När du kör under sommaren kan det vara några av den roligaste och mest givande tiden. Ofta kör vi mer under sommaren, eftersom det är en trevlig känsla av frihet. Att köra på vintern verkar alltid ta lite mer ansträngning. Sommaren är också tiden på året där du kan pressa bilens prestanda lite mer. För att säkerställa att den kan svara på det sätt du vill göra, måste du se till att dina sommardäck är i gott skick. Dåliga däck kommer att ha en mycket negativ inverkan på bilens prestanda. Din bil kan sladda när du tar skarpa kurvor och din prestanda på våta ytor kommer att bli sämre med högre risk för vattenplaning.

Detta kan också hända om du har bra däck, men ditt lufttryck är långt borta. Fel däcktryck kan påverka prestandan allvarligt men kan också slita ut dina däck snabbare. När du har för lågt däcktryck ökar rullmotståndet, vilket leder till ökat slitage. Detta innebär att du måste investera i en ny uppsättning däck tidigare än däckets förväntade livslängd. Detta kan vara ganska dyrt. Du ökar också bilens bränsleförbrukning så att du förbrukar mer bränsle för att köra samma avstånd. Kombinationen av högre däckslitage i kombination med högre bränslekostnader kan snabbt göra din körning inte bara mindre säker utan också mycket dyr. Så många problem med kostnader, för något som är mycket lätt att kontrollera när du ändå besöker bensinstationen för att bensinera din bil. Det tar inte många minuter att kontrollera däcktrycket på alla fyra hjulen.

Du bör också göra en visuell inspektion för att kontrollera att däcken ser bra ut och är fria från jack och sprickor. Det kan vara lätt att skada däckens sidor genom att köra på trottoarkanten när du parkerar. Du bör också kontrollera om det finns några stenar i slitbanan, eftersom de kan skada slitbanan. Då måste du mäta djupet på spåren, vilket enkelt kan göras genom att sätta in ett mynt i slitbanan och mäta djupet. Om du är under 4 mm djup måste du köpa en ny uppsättning däck för att säkerställa säker körning. Om du gör alla dessa underhållssteg, kommer du att vara i säkra händer på vägen.

För mer information om hur du underhåller dina sommardäck för optimal prestanda, besök: https://www.nokiantyres.se/