Att Välja Rätt Vinterdäck Kräver Lite Tid Och Ansträngning

dubbfria däck

När du är på marknaden för att köpa en ny uppsättning vinterdäck är det värt att undersöka eller gå till en expert däckhandlare. Rätt däckval beror både på vilken typ av fordon du har och var du bor. Vissa områden kan ha mycket hårda och långa vintrar och vissa områden kanske bara ser några sporadiska tillfällen med vinterväder. Då har du naturligtvis de områden där du inte ser någon vinter, där det inte rekommenderas att använda vinterdäck om de inte planerar att köra till en vinterdestination.

När det gäller däck som klarar vintern har du dubbdäck som har bästa möjliga grepp och prestanda på isiga ytor. Då har du också dubbfria däck som är fullvärdiga vinterdäck som inte använder metalldubbar för att skapa grepp. De använder unik slitbanedesign och kan använda teknik som kryo-kristaller i slitbanan för att skapa en slipande yta som ger dig grepp om isiga ytor. Dessa däck är inte avsedda för sommaranvändning, eftersom gummiblandningen och slitbanan är optimerade för vinterförhållanden. Slutligen har du alla väderdäck som är godkända för vinterförhållanden.

Vintergodkända all-väderdäck, som alltid är dubbfria, är mer allround-däck som kan användas året runt. De har en gummiblandning som klarar ett större temperaturintervall. De låter dig vara säker året runt oavsett väder. Det är det perfekta däcket att använda när du verkligen är beroende av din bil och du inte vill oroa dig för väderprognosen eller i slutändan vakna upp på morgonen till att du har fel däck för de aktuella väderförhållandena. De är perfekta för områden som inte har så hårda vinterförhållanden, så att du känner att du inte behöver helt dedikerade vinterdäck. Om du har långa hårda vintrar, bör ditt val vara mellan dubbade eller dubbfria däck. Valet är mer beroende av personliga preferenser och ditt lands väderförhållanden. Om du har mer snö är de båda lika bra och då ger den dubbfria dig lite mer flexibilitet eftersom du fritt kan resa mellan länder. Pinndäcken anses överlägsna om du kör i isiga förhållanden och vill ha det ultimata greppet, då är dubbdäcken ditt bästa val.

För mer info om däckalternativ för vinterförhållanden, besök: nokiantyres.se