Se Till Att Dina Vinterdäck Håller Dig Säker

dubbfria däcken

När du kör vintertid behöver du definitivt vinterdäck om du har vinterförhållanden. Vinterförhållandena inkluderar snö, is, slask och låga temperaturer. Vinterdäck har bättre prestanda jämfört med sommardäck redan när temperaturen sjunker under noll grader Celsius. Detta beror på att gummiblandningen i sommardäck har optimerats för varma temperaturer. Så de kommer inte att vara mjuka och flexibla vid låga temperaturer, de kommer faktiskt att svårt. Däck uppnår en del av dess grepp genom att de klarar av att uppfylla ytan och skjuter en del av dess gummi in i mikrohålrummen i ytan. När du inte har detta kommer du att tappa lite av greppet. Det är därför det redan är viktigt att ändra när temperaturen sjunker och inte vänta på att snön kommer fram. När snön anländer är det redan för sent för dig att byta, såvida du inte kan göra det utan att köra någonstans.

När det gäller vinterdäck har du några alternativ beroende på var du bor. De vanliga vinterdäcken är endast avsedda för vinterbruk, så du måste också ha sommardäck och växla mellan dem beroende på säsong. Vissa länder tillåter också alla väderdäck som har godkänts på vintern, vilket kan ge körsäkerhet året runt. Detta gör att du bara kan använda en uppsättning och inte behöva oroa dig för när du ska byta däck och skönheten är att du alltid är redo att köra oavsett väderförhållanden.

Om du väljer dedikerade vinterdäck, har du de dubbfria däcken som är lagliga i alla länder i Europa. De har inte metalldubbar och använder istället unikt slitbanemönster och greppartiklar för att uppnå grepp på både is och snö. Vissa länder tillåter nageldäck som använder metalldubbar. De har vissa begränsningar beroende på länder. Vissa länder tillåter dem bara under en viss tidsperiod och andra tillåter dem inte alls. Så om du planerar att köra över landsgränserna med dubbdäck måste du kontrollera att du inte kommer in i ett land där de inte är tillåtna. De är dock överlägsna på is, så de används ofta i områden där isiga ytor är vanligare eller bara vill se till att du har det bästa möjliga greppet när du kör.

För mer information om vinterdäck, besök: Nokian Tyres