Nya Innovationer I Vinterfria Däck

Med nya innovationer i dubbfria vinterdäck blir behovet av dubbdäck mindre viktigt i vissa fall. Det brukade vara att dubbade vinterdäck var de ultimata i vinterkörning; men nyare teknik och innovationer gör dock dubbfria däck mer effektiva än någonsin. Dubbdäck greppar klar is bättre än dubbfria däck och är mest effektiva vid temperaturer nära frysning. Men det finns många omständigheter där dubbfria däck kan vara lika säkra.

Nokian Hakkapeliitta R3 dubbfria vinterdäck använder många av dessa nya innovationer, till exempel Arctic Sense Grip Concept som möjliggör obevekligt grepp och kontrollerad tyst körning på grund av att siporna anpassar sig till alla vädervariationer. Dessutom har de biobaserade Cryo Crystal 3-greppartiklarna lagts till gummiblandningen för att ytterligare förbättra greppet, särskilt på is. Det är inte längre nödvändigt att ha dubbdäck för att hantera is, speciellt eftersom de förhållanden som kräver dubbar inte presenterar sig många dagar under året. Så även om dubbdäck under vissa förhållanden skulle vara överlägsna, förtjänar de flesta platser i USA inte deras användning hela vintern.

Under vissa förhållanden överträffar dubbdäck bättre än dubbfria däck, och det bör noteras att det har skett framsteg och nya innovationer inom knoppar, vilket minskade de klassiska nackdelarna med dubbdäck. Den nya generationen dubbar, som de som används i Nokian Hakkapeliitta 9, är miljövänligare med minskat vägsslitage och lägre ljudnivåer. Eco dubb-dynan dämpar faktiskt kontakten med vägen eftersom luftutrymmet i mitten av den nedre flänsen minskar stötdämpningen.

Med framsteg i både dubbade och dubbfria däck blir skillnaden mellan de två mindre uttalad. Med tanke på de begränsade tiderna för att dubbdäck överträffar dubbfria däcken, kanske det inte är värt att acceptera nackdelarna med dubbdäck. Vissa vinterdäck som Nokian Nordman 7 finns i fabriksdubbade eller dubbfria, vilket ger konsumenten valet att välja.

För mer information om dubbfria däck, besök: https://www.nokiantyres.se/