Tillåt Tillräckligt Med Körtid Under Vintern

vinterdäck

Eftersom det är mer utmanande att köra på vintern är det viktigt att du lämnar dig lite extra tid för att komma till önskad destination. En av de värsta saker du kan göra under vintern är att ha bråttom. När du har bråttom tenderar du att köra snabbare, vara mer upprörd och hålla kortare avstånd till bilarna framför dig. Eftersom du har ett längre bromsavstånd under vintern än med sommardäck på torr asfalt, är det mer troligt att du hamnar i en mindre krock.

Genom att se till att du har tillräckligt med tid kan du köra mer försiktigt. Du behöver inte komma i dåligt humör och du kan koppla av och njuta av enheten. Se till att du känner till din körväg så att du inte behöver försöka hitta den via din telefon när du kör. Det är också lämpligt att stanna och ringa och informera om att du är sen om du inte kommer att göra det i tid, snarare än att försöka kompensera tiden. En olycka kommer säkert att sakta ner dig mer än några minuter.

Se till att du alltid har en bra uppsättning premium vinterdäck på din bil för att säkerställa att om du behöver bromsa snabbt kan däcken ge den säkerhet du behöver och få din bil att stanna i tid innan du är i en olycka. Om du har dubbdäck på din bil har du förmodligen de bästa chanserna att stoppa din bil snabbt. De har bättre prestanda, speciellt på is än de dubbfria däcken. Vädret för att välja dubbdäck eller dubbfria däck beror mycket på var du bor. Eftersom de inte är tillåtna i alla länder måste du först kontrollera om de är tillgängliga i ditt land.

Om de inte är tillåtna har du bara det alternativ som inte är besatt och då är valet uppenbart. Om du har båda alternativen tillgängliga, eftersom båda är bra är valet upp till dig. De dubbade är överlägsna på is, så om du vill ha bästa möjliga grepp om is bör du välja dubbdäck, men du måste veta att resa till andra länder kan vara problematisk. Så innan du hoppar i bilen och kör till Alperna måste du kontrollera om du kommer in i några länder som har begränsningar mot dem.

För mer information om vinterdäck, besök: Nokian Tyres