Varför Däckval Är Så Viktigt

Däcken på en bil är mycket viktiga för bilens prestanda. De kan översätta bilens prestanda till faktiskt prestanda på vägen.

Utan korrekt val av däck kan du inte översätta bilens perfekta prestanda. Detta är mycket tydligt när det gäller en sportbil som borde kunna ta hörn i hög hastighet, men med dåliga däck kommer däcken att förlora greppet och rida ut eventuellt utan kontroll.

Dåliga däck kan också förvandla en bil som borde vara säker till en bil som har dålig säkerhetsprestanda, eftersom greppet är dåligt. Bra däck måste ha både bra vått och torrt grepp på ytan du kör på.

Om du också kör på vinterytor är det viktigt att ha vinterdäck som kan ge tillräckligt grepp och dragkraft på snö och is, så att du kan köra säkert.

För vinterdäcken kan du ofta välja mellan dubbdäcken, dubbfria däck och i vissa områden också vintergodkända allväderdäck. Dessa har olika situationer där de utmärker sig och valet beror på vad som passar dig bäst.

Dubbdäck ger det bästa greppet på is, men har vissa begränsningar för var de kan användas och också begränsningar för den period de kan användas.

Dubbfria däck har mycket god flexibilitet eftersom de kan användas var som helst, men de bör endast användas under vintersäsongen.

Allväderdäcken kan användas året runt och är mycket flexibla och kan användas på de flesta platser. Med dem är du alltid redo att köra, men under långa vintrar är det fortfarande bättre att växla mellan sommar- och vinterdäck.

För mer information om val av däck och hitta rätt däck till din bil, besök: https://www.nokiantyres.se/dack/personbilar/dubbdack/