Däck Finns Där För Att Hålla Dig På Väg

vinterdäcken

Däck ger ditt fordon chansen att prestera när du kör. Utan ordentliga däck skulle det vara svårt att stanna kvar på vägen. Bra däck ger både stabilitet och säkerhet när du kör, medan dåliga däck till och med kämpar för att hålla dig på väg. Du behöver bra grepp om torr och våt asfalt under sommaren och däcken måste kunna förhindra vattenplanering. Du måste se till att slitbanans djup är mer än 4 mm så att däcket inte förlorar de viktigaste egenskaperna.

När slitbanan minskar reduceras greppet och viktiga egenskaper som våtgrepp, bromssträcka och förmågan att förhindra vattenplanering förvärras och det kommer inte att vara säkert att köra. Det är då du måste investera i en annan uppsättning däck. Ju bättre däck du köper desto längre håller de. Det är viktigt att rullmotståndet är lågt eftersom det kommer att påverka både slitage och bränsleförbrukning. Så ju högre rullmotståndet är, desto högre blir bränslekostnaderna och du måste byta däck oftare. Rullmotståndet markeras på EU: s däckmärkning och du kan se det baserat på bränsleförbrukningen, men det påverkar också däckets slitage. Ju högre rullmotstånd däcken har, desto mer behöver de bränsle för att rulla. Det är viktigt att kontrollera däckens mönsterdjup regelbundet, så att du kan byta till nya däck innan de slits.

På vintern måste du byta sommardäck till vinterdäcken om du planerar att köra under vinterförhållanden. Detta behövs för att hålla dig på väg, sommardäck har väldigt liten chans att hålla dig på vägen om du har sommardäck och du kommer att möta snö och is. Här behöver du lämpliga vintergodkända däck som har rätt egenskaper för att hantera kalla temperaturer och förhållanden som inkluderar snö och is. Områden som har mindre av en vintersäsong kan alla väderdäck vara en bra lösning. Om de är vintergodkända kan de hantera vintertemperaturer och -förhållanden, men de fungerar också bra under sommaren, så de är bra året runt däck.

För mer information om premiumdäck som håller dig säker på vägen, besök: nokiantyres.se