Kontrollera Att Dina Nuvarande Vinterdäck Är I Gott Skick

Nu när du möter vinterförhållanden räcker det inte att du lyckades byta till vinterdäck så att du är redo för vintern. Du måste också kontrollera att vinterdäcken är i gott skick. Vinterförhållandena är så utmanande att köra i, att du definitivt behöver för att få de bästa egenskaperna från dina däck. Det finns några viktiga saker med däck, det ena är att slitbanan måste vara mer än 4 mm, däcktrycket ska vara enligt rekommenderat i bilens manual och därefter bör däcket vara fritt från skador eller skador orsakade av trottoarkanten eller annat vassa föremål.

För vinterdäck, om du använder piggdäck, bör du också kontrollera att dubbarna fortfarande ser bra ut och att du inte har tappat för många. Om du är osäker kan det vara värt att köra till en däckstation för att låta dem kontrollera däcken för dig, för att se om däcken fortfarande är säkra att köra med på vintern. Dubbdäck skapar dragkraften på is med pinnarna, där de icke-pinnade däcken använder gripande partiklar och innovationer i slitbanan. Ett däck utan dubbar kommer dock att vara sämre än ett dubbdäck. När det har alla tapparna kommer det dubbade däcket att ha lite bättre grepp om is och packad snö.

Om däcken inte är i gott skick kan du lura dig själv att tro att du har bra och säkra däck, medan verkligheten kan vara helt annorlunda. När en bensinstation byter däck för dig, kommer de att kontrollera däcken innan de monteras på dem. Om du monterade dem själv får du inte en gratis utvärdering av däckets skick.

Däcktrycket påverkar rullmotståndet, så om du har lågt däcktryck kan du skada däcken, men också rullmotståndet blir högre så att däckets slitage blir högre och bilens bränsleförbrukning så att det kan bli dyrt. Däckens prestanda kommer också att påverkas och om däcktrycket är för lågt kan det känna att du har ett punkterat däck. Så gör att kontrollera däcktrycket till en del av din rutin, när du ändå stannar vid bensinstationen.

För mer information om vinterdäck, besök: nokiantyres.se