Se Till Att Däcken Klarar Vintern

Under vintersäsongen behöver du vinterdäck. Vinterdäck är däck som är officiellt godkända för vinterbruk. Detta innebär att de är byggda för att övervinna de utmaningar som vintern medför. De kommer att ge dig grepp och kontroll även i de svåraste väderförhållandena och de kommer att kunna skjuta både snö och slapp till sidan så att däcket kan förbli i kontakt med gatuytan. Den gummiblandning som används är på som kommer att förbli mjuk och smidig under låga temperaturer och kommer inte att bli hård som sommardäcken som används under vintern.

Sommardäck använder en helt annan gummiblandning, så att de ger bästa prestanda under sommartemperaturerna. De blir emellertid hårda vid temperaturer under noll grader och bör därför inte användas under vintersäsongen. De kommer inte att kunna ge grepp och dragkraft eftersom de är hårda och kommer inte att kunna anpassa sig till ytan och deras slitbanor är inte utformade för att hantera snö och is, så de kan inte ge den säkerhet du behöver under körning under vintern.

Under vintern har du beroende på var du bor, upp till träd olika alternativ. Om dubbdäck är tillåtna kommer du att ha två dedikerade vinterdäck, dubbdäcken och dubbfria däcken. Dessa däck ska endast användas under vintersäsongen och kommer att kopplas ihop med sommardäck och du byter däck mellan säsongerna. Vinterdäcken presterar redan bättre när temperaturen nådde frysningstemperaturen. Så du bör ändra redan när temperaturen sjunker.

Mellan dubbade och dubbfria däck har de dubbade bättre grepp på is, medan de är lika på snö. Du kanske inte kan använda de dubbade i alla länder, så du måste kontrollera detta. Om du planerar att resa mellan olika länder måste du också ha detta i åtanke och kontrollera vad som är tillåtet.

För områden som inte har för mycket vintrar, men du fortfarande vill ha säkerheten för vinterdäck, kan alla väderdäck vara ditt bästa alternativ. De fungerar som vinterdäck under vintersäsongen och sommardäck under sommarsäsongen, så du kan glömma väderprognosen du alltid är redo att köra.

För mer information om vinterdäck, besök: Nokian Tyres