Bästa Sättet Att Hantera Vintern, Så Att Du Kan Köra Säkert

Vintern tenderar att vara den svåraste säsongen att köra i, särskilt om du har riktiga vinterförhållanden med snö och is. Om så är fallet måste du ha ordentliga vinterdäck för att kunna köra säkert.

Under vintern är det viktigt att du har däck som är godkända för vinterbruk på din bil. Däcken ska monteras på bilen före vintervädret.

Vinterdäck är överlägsna sommardäck redan när temperaturen ligger under noll grader Celsius. Så vänta inte på att det kommer snö innan du byter till vinterdäck.

Problemet med sommardäck är att de blir hårda när temperaturen går under noll grader, är att de förlorar dragkraften som de har vid varmare temperaturer.

Om du bor i ett område där vintersäsongen inte är så lång eller det är väldigt instabilt väder och vinterdäck inte alltid verkligen behövs, kan all-vädersdäck vara det bästa alternativet. Det finns väderdäck som är godkända för vinterbruk, så att de kan användas året runt.

Fördelen med att ha all-väderdäck är att du alltid är redo att köra oavsett väder eller väderprognos. Det betyder också att du enkelt kan köra från ett varmt område till ett kallt område utan att behöva oroa dig för att byta däck.

Se till att du också har med dig nödvändig utrustning för vintern, som isskrapa, snöspade och borste så att du kan ta bort snö från bilen.

Du måste också se till att du har frysskydd i vindrutespolarvätskan så att den inte fryser.

För mer information om däck som är godkända för vinterbruk, besök: https://www.nokiantyres.se/dack/personbilar/vinterdack/